Appelen, peren, bramen, bessen, frambozen... Maar ook linde, hondsroos, gele kornoelje, vlierbloesem, mispel. Het Voedselbos in Brussegem staat vol lekkers.
Tijdens het Feest in het Landschap vertelt herboriste Veerle je hoe je deze planten kan herkennen en verwerken. Wist je bijvoorbeeld dat hondsroos vol vitamine C zit en je de rozebottels kan gebruiken voor jam, chutney, thee of shrubs?
Ontdek de mogelijkheden van het Voedselbos aan de hand van heerlijke proevertjes.
En haal dan je beste kooktalent boven. Je leert namelijk zelf fruit- en kruidenshrubs maken. Dit drankje op basis van fruit met azijn en suiker wordt op smaak gebracht met specerijen, bloemen en kruiden. Babyloniërs, Romeinen, zeevaarders, ... allen kenden ze deze techniek om drank te bereiden en te bewaren. Nu jij nog! En als je je shrub mengt met (spuit)water, is het een heerlijk verfrissend zomers drankje.
Elke deelnemer gaat naar huis met een flesje zelfgemaakte shrub én een boekje met recepten voor linde, hondsroos, kornoelje, sleedoorn, vlier en mispel.
Deelnemen aan de workshop kost 10 euro per persoon. Je kan voor meerdere personen tegelijk inschrijven en betalen.
Deze workshop wordt financieel ondersteund door Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.k.v. het Feest in het Landschap.