Koken met onkruid

Home > Zelf aan de slag > Koken met onkruid > Meidoornlikeur

Meidoornlikeur



 

Ingrediënten:

 

een fles brandewijn of eau-de-vie (ongeveer 40° alcohol)
een paar handen vol meidoornbloesems
suiker naar smaak

 

Bereiding

 

Pluk flinke handen vol meidoornbloesem. Doe de bloesem in een glazen pot (of fles) en schenk er de brandewijn op zodat de bloesem onderstaat. Doe daar een paar lepels suiker bij. Sluit de daarna de pot. Laat 2 à 3 weken staan en schud regelmatig. Voeg dan nog een keer suiker toe. Laat opnieuw 2 à 3 weken staan en schud regelmatig. Filter daarna de bloemen uit het mengsel met behulp van een neteldoek of fijne zeef. Je houdt de lekkere likeur vol vitamines over.

Wens je de likeur minder sterk te maken, leng dan na het zeven de likeur naar smaak aan met een mengsel van 200gr suiker opgelost in 250ml water. Laat nog 2 weken rusten.

 

Bron: www.kruidjes.be, www.libervitae.be