Koken met onkruid

Home > Koken met onkruid > Nypponsoppa – rozenbottelsoep

Nypponsoppa – rozenbottelsoep



IngrediëntenRozenbottelsoep website:

 

200 gram verse rozenbottels (wilde, niet van gecultiveerde rozen)
2,5 liter water
100 gram suiker (in plaats hiervan kan je ook een paar eetlepels honing gebruiken)
1 theelepel arrowroot of maïzena
amandelschilfers en/of gedroogde rozenblaadjes om te garneren

 

Bereiding

 

Stamp de rozenbottels fijn en laat in een pan met water een paar uur (beter is een hele nacht) weken. Breng vervolgens aan de kook  en laat 30 minuten zachtjes koken.

Zeef de rozenbottels en let er vooral op dat je alle zaadjes en haartjes uit het sap haalt. Doe het sap in een schone pan en voeg, indien nodig, extra water toe. Breng aan de kook en voeg de suiker al roerend toe. Laat 3 tot 5 minuten zachtjes koken.

Meng ondertussen de arrowroot met wat water tot een glad geheel. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de soep.

Laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorkoken en roer af en toe.

Schep de nog hete soep in soepkommen en garneer met amandelen en/of rozenblaadjes.

 

Bron: Evanabeelen