Koken met onkruid

Home > Koken met onkruid > Broodje onkruid – picknickideeën

Broodje onkruid – picknickideeën



vlierbloesemsiroop

Ingrediënten:

 

Boterham met geitenkaas:

Je favoriete brood
Geitenkaas
Gesnipperde weegbree
Fijngesnipperd paardenbloemblad
Fijngesnipperd Duizendblad

 

Vlierbloesemsiroop:

30 vlierbloesemhoofdjes
1,7l kokend water
900g basterdsuiker
50g citroenzuur (verkrijgbaar bij de apotheker)
2 sinaasappels, in schijfjes (wax van schil verwijderen door in kokend water te dompelen)
3 citroenen, in schijfjes (ook hier wax van de schil verwijderen)

 

Boterham met geitenkaas

 

Smeer de geitenkaas op het brood en strooi er de weegbree, paardenbloemblad en Duizendblad over.

 

Vlierbloesemsiroop

 

Spoel voorzichtig de vlierbloesemhoofdjes om eventueel vuil en kleine diertjes te verwijderen.

Giet het kokend water over de suiker in een grote mengkom. Roer goed en laat afkoelen.

Voeg het citroenzuur, de schijfjes sinaasappel en citroen en de bloemen toe.

Bewaar 24u op een koele plaats. Roer af en toe alles eens om.

Filter alles door een neteldoek en giet over in gesteriliseerde flessen.

Serveer de siroop met bruisend water of een sprankelende wijn.

 

Bron: Boterham met geitenkaas: Bram Cools, Vlierbloesemsiroop: Lotte Duncan