Koken met onkruid

Home > Koken met onkruid > Brandnetelsoep

Brandnetelsoep



brandnetelsoep

Ingrediënten voor 4 personen:

 

125 gr jonge brandnetelblaadjes
1 grote ui
1 teentje look
25 gr boter
25 gr aardappelen
1,5 l kippenbouillon
1/2 tl gehakte verse salie en marjolein
2 tl gehakt maggi kruid of gladde peterselie
peper en zout
2 dl verse room
versgemalen roze peper
een paar plukjes kervel om te garneren

 

Bereiding

 

Pluk de toppen van jonge brandnetels. Overgiet ze thuis met kokend water en laat even staan.

Schil de aardappel en snij hem in blokjes. Spoel de brandnetelblaadjes (de dunne stengeltopjes mogen ook mee in de soep) in weinig water en hak ze fijn.

Maak de ui en de look schoon en hak ze fijn. Verwarm de boter in een pan en fruit de ui- en looksnippers aan zonder ze te laten kleuren. Doe er de aardappel bij en bak ze lichtjes aan. Giet er de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur ongeveer een half uur koken.

Voeg de brandnetelblaadjes en de verse kruiden aan toe en laat ze nog 10 minuten meekoken. Mix de soep.

Klop de room half stijf. Verdeel de soep ( warm of koud) over glazen en giet er een laagje room op. Werk af met gemalen roze peper en een plukje kervel.

 

Bron: www.jerryke.be