Fruitboom- en haagplantactie

Home > Fruitboom- en haagplantactie

Fruitboom- en haagplantactie

 

Een mooie gemengde haag of heg langs je tuin? Blozende appels uit je eigen hoogstamboomgaard? Dat kan! Neem deel aan de jaarlijkse fruitboom- en haagplantactie van Regionaal Landschap Groene Corridor en je gemeente en geef je tuin met deze streekeigen soorten een natuur-facelift voor vogels, bijen en vlinders. Zelf geniet je uiteraard ook volop van de bloesems en het fruit.

NIEUW in het aanbod in 2016 zijn de bundels wilgentakken waarmee je voor je kinderen een levende groene speelhut in je tuin kan bouwen. Of misschien wordt het voor jou wel een rustig, schaduwrijk leeshoekje? Lees al eens de infobundel voor het bouwen van een wilgenhut door! Voor het maken van deze wilgenhut van 3m doorsnede heb je 5 bundels wilgentakken nodig. Wil je een grotere hut? Hier vind je de handleiding voor een wilgenhut van 5m doorsnede met tunneltje. Bestel hiervoor 11 bundels wilgentakken.

De bestelperiode voor de editie 2016 is intussen afgesloten. Normaal gezien volgt er in het najaar van 2017 een nieuwe Fruitboom- en haagplantactie. Voor de editie 2016 kan je al het bestelde én vooraf betaalde plantgoed op zaterdag 26 november in jouw gemeente afhalen.

Bekijk hier het reglement voor deze actie. Heb je een verder nog vragen? Contacteer RLGC via tel. 02 253 43 04 of haagplantactie@rlgc.be. Ook op de gemeentelijke milieudienst kan men je verder helpen. Ben je op zoek naar praktische tips over soortenkeuze, aanleg en onderhoud? Blader dan eens door de brochures ‘Knotbomen, knoestige knapen’, ‘Hagen, heggen en houtkanten’ of ‘Hoogstamboomgaarden’.

 

haagplantactie