Home > Kalender > biodiversiteit, hoogstamboomgaard, Opwijk, snoeien > Zomersnoeicursus hoogstamboomgaarden

Zomersnoeicursus hoogstamboomgaarden

Wil je meer weten over snoeien van hoogstamfruitbomen en de waarde van boomgaarden voor het landschap en de natuur?

Heb je zelf hoogstamfruit of wil je in de toekomst graag een boomgaard aanleggen? Heb je net hoogstamfruitbomen aangekocht via onze fruitboom- en haagplantactie?  Onze basissnoeicursus maakt je wegwijs om je bomen ‘in vorm’ te houden. Een correcte snoei is niet alleen van belang voor een rijke oogst, maar draagt ook bij tot het vormen van gezonde en landschappelijk waardevolle hoogstamfruitbomen, die voor mens én dier veel te bieden hebben.

Na een inleidende theorieles, nemen de cursisten zelf de snoeischaar in de hand en trekken we de boomgaard in om onder begeleiding van een expert een aantal fruitbomen van diverse leeftijden te snoeien. De cursus wordt gespreid over 2 lesdagen (10/02/18 en 01/09/18) om zowel winter- als zomersnoei te kunnen belichten.

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

PRAKTISCH

Voor wie: Iedereen die zijn eigen hoogstamfruit met kennis van zaken wil leren snoeien.  De focus van deze module ligt op de zomersnoei van hoogstamfruit. De eerste module, wintersnoei, ging door op zaterdag 10 februari op dezelfde locatie. Je kan echter nog steeds instappen. De basisprincipes worden herhaald bij het begin van de lesdag

Waar & Wanneer: zomersnoei op zaterdag 1 september 2018, 9u30 -16u00. Gemeentelijk park Hof ten Hemelrijk (theorie + praktijk), Kloosterstraat 7  in Opwijk

Inschrijven en meer info: Contacteer Nele Guiljam via nele.guiljam@brabantsekouters.be of 02 253 43 04

Bijdrage: 6 euro voor één module – 10 euro voor de beide modules samen, inclusief cursustekst

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m de gemeente Opwijk en de Nationale Boomgaardenstichting vzw en wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.