Home > Kalender > Zomerfietszoektocht Groene Noordrand

Zomerfietszoektocht Groene Noordrand

Fiets en zoek je mee? Alle details (deelnemersformulier, wegbeschrijving, gps-track, …) kan je binnenkort hier terugvinden.

Zo vlakbij de grootstad Brussel ligt toch nog veel open ruimte, met beekvalleien, verrassende natuurpareltjes en open akkerlandschappen. Soms heel aanwezig, soms wat verscholen. De Maalbeek en de Amelvonnebeek, vormen hier de groenblauwe ruggengraat. Het is een landschappelijk aantrekkelijk vallei- en koutergebied dat loopt van de omgeving van het Laarbeekbos (Jette/Zellik) tot aan het kanaal Brussel-Schelde (Grimbergen). Het Lintbos, Amelgem, de Plantentuin, het Beverbos, het Nekkerbos … het zijn maar enkele van de toppers in die groene noordrand.

De lokale Natuurpuntafdelingen -Asse, Wemmel, Meise en Grimbergen- en het Strategisch Project Groene Noordrand nemen je met hun ‘Groene Noordrand Zomerfietszoektocht’ graag mee op ontdekking in die verrassende groene noordrand! Een zoektocht tussen 1 juli en 15 september 2018.

Deelname is gratis. Je bepaalt zelf wanneer je erop uittrekt en welk traject (korte lus, lange lus of combinatie van beide).

Wie zijn formulier nadien binnenbrengt, maakt kans op een verrassingspakket. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het ‘Feest in het Landschap’ op zondag 23 september 2018 te Oppem, Meise. Uiteraard verschijnen vooraf nog de juiste antwoorden op de website en worden de winnaars ook tijdig op de hoogte gebracht.

Veel fiets-, ontdek- en zoekplezier!

Meer info: brecht.vermote@rlgc.be – 02/253.43.04

Het Strategisch Project Groene Noordrand is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters (RLBK), Vlaamse Landmaatschappij en de gemeenten Grimbergen, Wemmel, Meise en Asse. Tal van partners uit de sectoren leefmilieu, ruimtelijke ordening, landbouw, erfgoed en toerisme zijn betrokken. Samen inzetten op het versterken van de open ruimte, is onze ambitie. Het project wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid (Departement Omgeving), de betrokken gemeenten en RLBK.