Home > Kalender > Zomerfietszoektocht Groene Noordrand

Zomerfietszoektocht Groene Noordrand

Fiets en zoek je mee tussen 1 juli en 15 september?  Download dan hieronder deelnemersformulier, wegbeschrijving en gps-track!

Zo vlakbij de grootstad Brussel ligt toch nog veel open ruimte, met beekvalleien, verrassende natuurpareltjes en open akkerlandschappen. Soms heel aanwezig, soms wat verscholen. De Maalbeek en de Amelvonnebeek, vormende groenblauwe ruggengraat. Het is een landschappelijk aantrekkelijk vallei- en koutergebied dat loopt van de omgeving van het Laarbeekbos (Jette/Zellik) tot aan het kanaal Brussel-Schelde (Grimbergen). Het Lintbos, Amelgem, de Plantentuin, het Beverbos, het Nekkerbos … het zijn maar enkele van de toppers in die groene noordrand.

De lokale Natuurpuntafdelingen van Asse, Wemmel, Meise en Grimbergen, en het Strategisch Project Groene Noordrand nemen je met hun ‘Groene Noordrand Zomerfietszoektocht’ graag mee op ontdekking in die verrassend groene noordrand! Een zoektocht tussen 1 juli en 15 september 2018.

Deelname is gratis. Je kan kiezen voor lus 1 (17 km, ten westen van A12), lus 2 (17 km, ten oosten van A12) of beide lussen samen (34 km). Het parcours is gevarieerd, in en uit de valleien, over asfalt en aardewegen, meestal droog soms wat modderig, vlot rijdend, maar soms wat uitdagend en avontuurlijk.

 

Parcours & vragen

Het traject is niet uitgepijld! Download de wegbeschrijving en vragen. Druk ze af en neem ze mee op je tocht. Kies je liever voor de digitale en meer milieuvriendelijke weg? Dat kan! Sla de bundel met wegbeschrijving en vragen op je smartphone op.

De zoektocht is ook opgenomen op het ‘Routeyou’-platform. Je kan zo de gps-coördinaten overzetten op jouw gps of de route (en vragen) opladen in de gratis Routeyou-app. Je eigen positie tijdens de fietstocht wordt op het traject geplaatst, zodat je op elk moment weet waar je bent en waar je naartoe moet. Ook de vragen (POI-Points of Interest) verschijnen op jouw smartphone wanneer je in de buurt bent. Pas hiervoor even de settings in de app aan en activeer ‘POI warning’. Het platform helpt je onderweg…

 

Startplaats

Je kan inpikken waar je wenst, maar wij raden als startpunt de parking van de Plantentuin van Meise aan (Nieuwelaan 38, 1860 Meise).

 

Antwoorden

Noteer de antwoorden onderweg alvast op een papier. Nadien bezorg je ze online aan ons via dit digitaal antwoordformulier. Wie ons zo zijn formulier bezorgt, maakt kans op een verrassingspakket. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het ‘Feest in het Landschap’ op zondag 23 september 2018 te Oppem, Meise. Uiteraard verschijnen vooraf nog de juiste antwoorden op deze website en worden de winnaars ook tijdig op de hoogte gebracht.

 

Meer info

brecht.vermote@brabantsekouters.be – 02/253.43.04

 

Veel fiets- en zoekplezier!

Het Strategisch Project Groene Noordrand is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters (RLBK), Vlaamse Landmaatschappij en de gemeenten Grimbergen, Wemmel, Meise en Asse. Tal van partners uit de sectoren leefmilieu, ruimtelijke ordening, landbouw, erfgoed en toerisme zijn betrokken. Samen inzetten op het versterken van de open ruimte, is onze ambitie. Het project wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid (Departement Omgeving), de betrokken gemeenten en RLBK.

 


Aanmelden voor dit evenement is via deze website helaas niet mogelijk. Contacteer RLGC voor meer informatie.