Home > Kalender > Snoeicursus hoogstamboomgaarden

Snoeicursus hoogstamboomgaarden

Wil je meer weten over snoeien van hoogstamfruitbomen en de waarde van boomgaarden voor het landschap en de natuur?

Heb je zelf hoogstamfruit of wil je in de toekomst graag een boomgaard aanleggen? Heb je net hoogstamfuitbomen aangekocht via onze fruitboom- en haagplantactie?  Onze basissnoeicursus maakt je wegwijs om je bomen ‘in vorm’ te houden. Een correcte snoei is niet alleen van belang voor een rijke oogst, maar draagt ook bij tot het vormen van gezonde en landschappelijk waardevolle hoogstamfruitbomen, die voor mens én dier veel te bieden hebben.

Na een inleidende theorieles, nemen de cursisten zelf de snoeischaar in de hand en trekken we de boomgaard in om onder begeleiding van een expert een aantal fruitbomen van diverse leeftijden te snoeien. De cursus wordt gespreid over 2 lesdagen (11/02/17 en 26/08/17) om zowel winter- als zomersnoei te kunnen belichten.

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

PRAKTISCH

Voor wie: Iedereen die zijn eigen hoogstamfruit met kennis van zaken wil leren snoeien.  De focus van deze cursus ligt op de zomersnoei van hoogstamfruit.

Waar & Wanneer: Winternsoei op zaterdag 11 februari 2017, 9u30 -16u00. Zomersoei op zaterdag 26 augustus 2017, 9u30 -16u00. Adres: Comité Jean Pain, Holle Eikstraat 34 – 1840 Londerzeel

Inschrijven en meer info: Contacteer Nele Guiljam via nele.guiljam@rlgc.be of 02 253 43 04

Bijdrage: 6 euro voor één module – 10 euro voor de beide modules samen, inclusief cursustekst en een gezonde hoogstamverfrissing

 

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Groene Corridor i.s.m het Comité Jean Pain en de Nationale Boomgaardenstichting vzw en wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

 


Aanmelden voor dit evenement is via deze website helaas niet mogelijk. Contacteer RLGC voor meer informatie.