Home > Kalender > bier, café, erfgoed, Koutercafé, Liermolen, Maalbeek, toerisme Vlaams Brabant, wandelen > Koutercafé “Erfgoed” – VOLZET

Koutercafé “Erfgoed” – VOLZET

Vanaf het najaar van 2018 zal je kunnen genieten van een prachtig digitaal en bewegwijzerd wandelnetwerk in de Brabantse Kouters.

DIT EVENEMENT IS VOLZET

Kom tijdens deze vertelavond op café alles te weten over het nieuwe wandelnetwerk. 

Molens en bakovens… tijdens het wandelen kom je ze ongetwijfeld tegen. Aan de Liermolen ontmoeten ze elkaar. Hun functie is dan ook nauw verbonden: van het meel dat de molenaar maalt wordt brood gebakken.

Tijdens het Koutercafé “Erfgoed” brengt de huismolenaar van het MOT het enorme mechanisme in beweging en geeft uitleg over de molen in het landschap en de eigenschappen van natuurlijk gemalen graan en meel. In het bakhuis kom je meer te weten over de geschiedenis, de bouw en het gebruik van de bakoven.

Bestel een drankje en word streekkenner aan de toog!

Wanneer  Maandag 12 februari 2018 om 20:00.

Waar Het MOT, Liermolen, Vorststraat 8, 1850 Grimbergen

Inschrijven DIT EVENEMENT IS HELAAS VOLZET Toegang tot deze avond is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Consumpties zijn op kosten van de deelnemer.  Wil je er graag bij zijn, schrijf je dan in via onderstaand inschrijvingsformulier of via lies.staes@rlgc.be

Koutercafés Dit is het vierde Koutercafé in een reeks van vier. De andere Koutercafés behandelen volgende onderwerpen:

“Hop & Bier” – 13 november 2017

“Landbouw” – 4 december 2017
“Natuur” – 15 januari 2018

Meer info contacteer Lies Staes op lies.staes@rlgc.be

  

 


Aanmelden voor dit evenement is via deze website helaas niet mogelijk. Contacteer RLGC voor meer informatie.