Home > Kalender > natuureducatie, vilvoorde, zelf aan de slag > Demomoment natuuruitleenkoffers

Demomoment natuuruitleenkoffers

Het schooljaar is van start gegaan en de leerlingen zijn weer achter hun schoolbanken gekropen… Maar hoeft leren altijd achter die schoolbanken te gebeuren? Buiten leren is niet alleen leuk maar de leerlingen steken er zelf heel wat van op! Een natuurkoffer is daarbij een handig leermiddel om samen met de leerlingen buiten aan natuurexploratie te doen.

Van ontdekkingsdozen voor kleuters (slak, lieveheersbeestje, kikker, …) over materiaalkoffers voor het basisonderwijs (bodemonderzoek, biologisch wateronderzoek, waar is de boswachter…) tot een uitleenkoffer voor het secundair onderwijs (biologisch en chemisch wateronderzoek): allemaal kunnen ze gratis bij ons ontleend worden.

Om scholen wat meer te informeren om zelfstandig met zo’n doos aan de slag te gaan, organiseren wij op woensdagnamiddag 7 november een demomoment rond onze natuuruitleenkoffers. Al onze koffers zullen op dat moment uitgestald staan en zal er praktische informatie worden gegeven over hoe je nu juist met zo’n koffer aan de slag kan gaan. Daarna krijg je zelf de tijd om al onze koffers eens uit te pluizen.

Interesse? Graag vooraf inschrijven via bericht aan Annelies Kerschot: annelies.kerschot@brabantsekouters.be

Wanneer: 13u30 tot 15u00

Bijdrage: deze demosessie is gratis

Locatie: VBS de Knipoog Vilvoorde, Franklin Rooseveltlaan 98, 1800 Vilvoorde