Home > Kalender > Cursus Poelen en natuurlijke vijvers

Cursus Poelen en natuurlijke vijvers

Water = leven. Dit is zeker zo voor een poel… zeker als je die goed aanlegt en beheert.

In deze cursus kom je alles te weten over poelen en natuurlijke vijvers. Hoe diep moet de poel zijn? Hoe groot? En welke vorm heeft hij best? Waar leg je de poel of vijver aan? Dit zijn belangrijke vragen, die je best aanpakt voordat je eraan begint. Je maakt kennis met het ecosysteem poel en leert het begrijpen. Ook het onderhoud wordt uit de doeken gedaan. Verder krijg je informatie over plant- en diersoorten die in je poel of vijver kunnen opduiken. Na deze cursus kan je aan de slag om een schitterend nieuw stukje natuur aan te leggen.

Dit jaar zijn we te gast in het leefgebied van de Kamsalamander en dat zullen we in de namiddag uiteraard van dichterbij gaan bekijken. Deze unieke waterdraak spreekt tot ieders verbeelding. Extra poelen met de juiste aanleg en een aangepast beheer zouden hem (en ons ook natuurlijk) enorm gelukkig maken!

 

PRAKTISCH

Voor wie: Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

Wanneer? Zaterdag 30 september 2017 van 9u tot 16u.

Waar? ‘De Hoeve’ (OCMW Zemst), Meerweg 2A, Zemst

Inschrijven: stuur een email naar Wim Solie, wim.solie@rlgc.be met het aantal gewenste deelnemers. je krijgt dan de nodige info voor betaling en alle details i.v.m. de cursusdag

Bijdrage: 6 euro

Meer info: Contacteer Wim Solie op wim.solie@rlgc.be of 02 253 43 04

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Groene Corridor en Regionaal Landschap Rivierenland i.s.m Inverde.