Home > Kalender > beheer, cursus, knotbomen, vilvoorde, Zemst > Cursus Knot- en Hakhoutbeheer – theorie

Cursus Knot- en Hakhoutbeheer – theorie

Knotbomen en houtkanten vormen waardevol houtig erfgoed met een grote natuur- en landschapswaarde. Om deze pareltjes in ons landschap te behouden, is een correct beheer erg belangrijk.

In onze voorjaarscursus ‘knot- en hakhoutbeheer’ focussen we op de basistechnieken. Deze worden je toegelicht door een professionele boomverzorger in 2 lesdagen: 1 dag theorie, 1 dag praktijk.

We proberen via deze cursus mensen bewust te maken van de nood aan een goed beheer volgens de juiste en vooral veilige technieken. Bovendien sluit deze cursus mooi aan bij het knotseizoen dat opnieuw voor de deur staat. Zo kunnen geïnteresseerde en beginnende knotters na het volgen van de cursus meteen zelf aan de slag, hetzij thuis of als vrijwilliger voor het regionaal landschap. Voor wie interesse heeft in dit laatste is een blik op www.goedgeknot.be zeker de moeite! Voor deze cursus is geen voorkennis vereist.

 

Waar en wanneer:

19 januari 2019 – theorieles – Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Houtemsesteenweg 23, 1800 Vilvoorde

2 februari 2019 –  praktijkles – Zemst (exacte locatie wordt nog doorgegeven na inschrijven)

 

Prijs (voor 2 lesdagen):

€ 95 (hiervan wordt € 60 terugbetaald door RLBK wanneer men zich als actieve vrijwilliger aansluit bij www.goedgeknot.be)

 

Inschrijven: 

Je kan je enkel inschrijven voor de volledige cursusreeks van 2 dagen. Om je in te schrijven, of voor verdere vragen, kan je contact opnemen met Nele Guiljam via nele.guiljam@brabantsekouters.be.

 


Aanmelden voor dit evenement is via deze website helaas niet mogelijk. Contacteer RLGC voor meer informatie.