Home > Kalender > Cursus Hagen en Heggen – aanleg en beheer

Cursus Hagen en Heggen – aanleg en beheer

Hagen en heggen, ze hebben heel wat te bieden… Ze zijn een lust voor het oog, een voedselbron of schuilplaats voor vogels of simpelweg een functionele afscheiding van je perceel.

Die haag scheren of heg snoeien, het lijkt eenvoudiger dan het is. Tijdens deze cursus, die RLGC organiseert i.s.m. Inverde, worden een aantal basisregels met betrekking tot het beheer van hagen en heggen uitgelegd.

Wat is nu het verschil tussen een ‘haag’ en een ‘heg’? Welke soorten kies je hiervoor en hoe plant je ze aan? Hoe reageert een plant op snoei? Waarom is het snoeitijdstip zo belangrijk? Hoe ga je te werk met een ‘verwilderde’ haag of heg? Het zijn allemaal vragen waarop je een antwoord zal krijgen.

Na het theoriegedeelte gaan we op stap om in de buurt een hagen en heggen te bekijken en een aantal technieken te demonstreren.

PRAKTISCH

Voor wie? Iedereen die in de nabije toekomst hagen, heggen of houtkanten wil aanplanten en graag te weten komt hoe deze te onderhouden. Iedereen die reeds bestaande -al dan niet uitgegroeide- hagen bezit en niet meer goed weet welke ingrepen er mogelijk zijn om het geheel beheerbaar te houden.

Je hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig.

Wanneer? Zaterdag 25 november 2017 van 9u tot 16u.

Waar? Regio Noordwest-Brabant, exacte locatie nog te bepalen

Inschrijven: kan je rechtstreeks via de site van Inverde.

Bijdrage: 64.50 euro.

Meer info : Contacteer Nele Guiljam op nele.guiljam@rlgc.be of 02 253 43 04

 


Aanmelden voor dit evenement is via deze website helaas niet mogelijk. Contacteer RLGC voor meer informatie.