Home > Kalender > Cursus aanleg en beheer van bloemenweiden

Cursus aanleg en beheer van bloemenweiden

Door bloemenweiden of –akkers aan te leggen verwen je niet alleen vlinders en andere bestuivers, ze zijn vaak ook een streling voor het oog. Bloemenweiden of hooilanden bestaan uit meerjarige planten zoals Margriet, Wilde peen en Knoopkruid; terwijl bloemakkers gevormd worden door éénjarigen zoals Klaproos en Korenbloem.

Het aanleggen van een meerjarige bloemenweide kan op verschillende manieren. Je kan starten met kale grond en alles inzaaien. Je kan echter ook beginnen met een bestaand gazon of grasland en hierin een aantal gewenste plantensoorten inbrengen. In beide situaties zijn zowel bodemtype, vocht en zeker het beheer belangrijke aandachtspunten om ervoor te zorgen dat je kan genieten van een jarenlange bloemenrijkdom.

Hoe je de aanleg en het beheer van een bloemenweide juist aanpakt, leer je tijdens deze cursus. Zo kan je aan de slag gaan om je eigen bloemenrijkdom te creëren.

Een bloemenweide is erg gunstig voor (wilde) bijen. Je komt ook te weten hoe RLGC je bij deze en tal van andere bijenacties kan ondersteunen.

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist; ze is er voor iedereen die een bloemweide wil leren aanleggen en beheren.

 

Wanneer? Zaterdag 13 mei van 14u-17u

Waar? De Schranshoeve, Stijn Streuvelslaan 92, 1980 Eppegem

Kostprijs? €21

Inschrijven: rechtstreeks bij Inverde

Meer info: Lies Heirman, Regionaal Landschap Groene Corridor vzw, lies.heirman@rlgc.be , tel 02 253 43 04

Deze cursus is een organisatie van Inverde en RLGC met de steun van de Vlaamse Overheid en provincie Vlaams-Brabant